HTML

Örökbefogadás, örökbefogadnánk

Sziasztok! A blog rólunk szól, illetve az örökbefogadásról. Szeretnénk örökbefogadni egy (két) gyermeket, keressük azokat a kismamákat, akik örökbeadnák ő(ke)t nekünk. És közben leírjuk, hogy mi is az az örökbefogadás:) E-mail elérhetőségünk: orokbefogadunk@gmail.com K+Z.

Friss topikok

Örökbefogadás külföldről – Kína

2012.09.11. 10:44 Orokbefogadnank

 A külföldi örökbefogadás kapcsán felmerült a kínai örökbefogadás. Próbáltam utánajárni, hogy miként lehet Kínából örökbefogadni, de mivel annyira nem ástam bele magam, hogy megkérdezzem az ezzel foglalkozókat, hát annyit állapítottam meg, hogy Magyarországról nem igazán lehet kínai babát örökbefogadni. (Természetesen aki szeretné megpróbálni, annak egy telefont megér, a külföldi örökbefogadással foglalkozó magyar Központi Hatóságon lehet érdeklődni: http://www.hcch.net/index_en.php?act=authorities.details&aid=668)

 

A kínai Központi Hatóság a China Center for Adoption Affairs oldalát is lehet tanulmányozni: http://www.china-ccaa.org/swsy/swsy_index_en.jsp

 

Elviekben Kína is tagja a Hágai Örökbefogadási Egyezménynek (http://www.hcch.net/index_en.php?act=conventions.status&cid=69), de amikor kínai honlapokon kezdtem el keresgélni Magyarország nem volt azok között az országok között ahova örökbe adnak Kínából.

A China Center for Adoption Affaris( http://www.china-ccaa.org/gwsyzz/gwsyzz_index_en.jsp)  oldalán azt írják, hogy 2005 óta 17 országból lehet örökbefogadni kínai gyerekeket, ezek pedig: USA, Kanada, Anglia, Franciaország, Spanyolország, Hollandia, Belgium, Norvégia, Svédország, Finnország, Izland, Írország, Ausztrália, Új Zéland, Szingapúr, Olaszország.

A kínai örökbefogadásoknál közvetítő ügynökség segítségét kell igénybe venni.

 

Kínából 30-50 év közötti házaspárok (férfi-nő) fogadhatnak örökbe, akik legalább két éve házasok. Szigorú előírások vannak arra is, hogy az örökbefogadók hogy nézzenek ki! BMI indexük nem lehet több 40-nél. A leendő szülőknek egészségesnek kell lenniük, aki fizikailag vagy mentálisan sérült nem fogadhat örökbe. Nem fogadhatnak örökbe krónikus betegek, akik hosszútávú kezelésben részesülnek, akiknek AIDS-ük van, hallássérültek, látássérültek, illetve akiknek 10 éven belül valamelyik fő szervük átültetésre került.

 

A családban az egy főre eső jövedelem (az örökbefogadásra kerülő gyereket is beleértve) 10e dollár felett kell, hogy legyen. A család vagyonának 80e dollárnak kell lenni minimum.

 

2011 óta egyedülálló nők is örökbefogadhatnak, de ők csak speciális igényű gyerekeket.

 

Az amerikai oldalakon azt írják, hogy a kínai örökbefogadás 15-50 ezer dollárba is kerülhet. Országon belül is azt az információt kaptuk, hogy nem ingyenes az örökbefogadás, plusz sajnos ott elég nagy a korrupció.

 

Nekem furcsa volt, hogy fizetni kell a gyerekért, a másik furcsaság még nekem, hogy alig pár találkozás után a szülők megkapják a gyereket. Az egész örökbefogadás 10-17 nap alatt lezajlik, míg általában itthon titkos örökbefogadás esetén ennyi idő alatt nem kapod meg a gyereket. (az egyik amerikai ügynökség oldalán magyarországi örökbefogadásról is olvastam, ott írják, hogy az ingyenessége miatt ajánlják, de nagyon idő igényes, ide kell utazni mindkét félnek és hosszabb időt kell eltölteni a gyerekkel mielőtt örökbefogadhatnák...)

Szólj hozzá!

Címkék: külföld örökbefogadás

A bejegyzés trackback címe:

https://orokbefogadnank.blog.hu/api/trackback/id/tr824768229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása