HTML

Örökbefogadás, örökbefogadnánk

Sziasztok! A blog rólunk szól, illetve az örökbefogadásról. Szeretnénk örökbefogadni egy (két) gyermeket, keressük azokat a kismamákat, akik örökbeadnák ő(ke)t nekünk. És közben leírjuk, hogy mi is az az örökbefogadás:) E-mail elérhetőségünk: orokbefogadunk@gmail.com K+Z.

Friss topikok

tanfolyam örökbefogadáshoz - első nap

2012.08.06. 18:31 Orokbefogadnank

Az első napon volt szó a gyerekvédelmi rendszerről (gyámhivatal, családsegítő, stb.), valamint hogy milyen feltételekkel nyilvánítanak egy gyereket örökbefogadhatónak, mit csinál egy nevelőszülő, miért van alkalmassági vizsgálat örökbefogadásnál, mik a kizáró okok és miért ezek, mikor ad(hat)ják örökbe külföldre a gyereket (erről majd írok később bővebben).

 

A legmegdöbbentőbb számomra az volt, hogy a gyerek tulajdonságai 70%-ban függenek a genetikától és csak 30% a nevelés. szerintem ezt nehéz elfogadni. Mármint nekem viszonylag könnyű volt, mert én 50-50-re tippeltem volna, a tanfolyam előtti napon pedig olvastam 80-20%-t is, de az, hogy volt akinek a tippje 1-99 (genetika-nevelés) volt, az nagyon meglepett.

 

A tanfolyamvezető azt mondta, hogy a vérszerinti szülőktől örökölnek a gyerekek egy bizonyos tulajdonság-halmazt, de az, hogy ezeket a tulajdonságokat hogyan "hasznosítjuk" a gyerekben az már a nevelésen múlik. pl. a sztársebész is agresszív, mert agresszió nélkül nem tudná a munkáját végezni, de pl. Hasfelmetsző Jack is agresszív volt. de a különböző családi háttér, a különböző nevelés különböző életet eredményezett számukra.

 

Felhívta a figyelmünk, hogy igen, azt mondják, hogy az örökbefogadás az ugyanolyan, mint a vérszerinti család alapítása, DE ez nem így van. ezt el kell fogadni, ezt tudatosan tudni kell. Vérszerinti gyereknél egy-egy jellemző genetikai jellemvonás visszaköszön a családban, ezért nem új, ezért már találkoztak vele, ezért tudják hogy kell kezelni (pl. Nagypapa is ilyen makacs), de örökbefogadásnál ez lutri. pl. mesélte, hogy volt olyan, hogy teljesen introveltált családból származó introveltált szülők kaptak egy gyereket és visszavitték (mármint nem visszaadni:D), hogy hipeaktív, de közben csak extrovertált volt és mivel nem találkoztak még ilyennel nem tudták egyből kezelni.

 

Szerintem már az első nap is hasznos volt, igaz azért kb. tudtam ezeket. Ha másként nem, hát összegzésnek jó volt

Szólj hozzá!

Címkék: örökbefogadás Címkék

A bejegyzés trackback címe:

https://orokbefogadnank.blog.hu/api/trackback/id/tr794698838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása