HTML

Örökbefogadás, örökbefogadnánk

Sziasztok! A blog rólunk szól, illetve az örökbefogadásról. Szeretnénk örökbefogadni egy (két) gyermeket, keressük azokat a kismamákat, akik örökbeadnák ő(ke)t nekünk. És közben leírjuk, hogy mi is az az örökbefogadás:) E-mail elérhetőségünk: orokbefogadunk@gmail.com K+Z.

Friss topikok

Örökbefogadással foglalkozó civil szervezetek

2012.08.19. 20:48 Orokbefogadnank

Magyarországon öt civil szervezet foglalkozik nyílt örökbefogadás közvetítésével, ezek ABC sorrendben a következők:

 

Alfa Szövetség

 

Az Alfa Szövetség honlapja: http://www.alfaszovetseg.hu/

A honlapon található e-mail cím: alfa@alfaszovetseg.hu

A honlapon található telefonszám: 30/922-6775

 

Az ő céljuk elősegíteni a válsághelyzetben lévő, magukat terhesnek érző nők magzatainak biztonságos kihordását és megszületését, valamint azt, hogy minden gyermek családban, illetve család típusú kisközösségben nevelkedjék Ha hozzájuk regisztrálunk, akkor pártoló tagsági viszonyt kell létesíteni, a szervezet működésében aktívan részt kell venni. Mi részletes listát kaptunk tőlük, hogy mik azok a tevékenységek, amelyben az önkéntes pártoló tagok részt vesznek.

 

Bölcső Alapítvány

 

A Bölcső Alapítvány honlapja: http://www.bolcso.hu/

 

A Bölcső Alapítványhoz örökbefogadó szülőnek jelentkezni csak postai úton lehet. Posta címük: Bölcső Alapítvány, 1082 Budapest, Futó utca 22-24. fsz.5.  Kérésük, hogy ne tértivel, ne ajánlva, csak simán postázzuk a következőket:

  • alkalmassági határozat fénymásolata
  • részletes önéletrajz (életrajzi adatok (családi háttér), iskolai végzettség, munkahely(ek), lakáskörülmények, jövedelmi viszonyok, az örökbefogadási szándék indoklása
  • fénykép

 

A Bölcső Alapítvány 40 év alatti házaspárok jelentkezését fogadja csak.

 

Együtt az Életért Közhasznú Egyesület

 

Az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület honlapja:http://www.egyuttazeletert.hu/

a holnapon található e-mail cím: orokbefogadas@egyuttazeletert.hu

a holnapon található telefonszám: 20/230-0960

 

Az Együtt az Életért Közhasznú Egyesülethez jelentkezni saját jelentkezési lapjukon lehet. Ezt postázni kérik, illetve a levélhez a jogerős alkalmassági határozat másolatát, fényképet és egy egyoldalas bemutatkozást is kérnek.

Egy kétoldalas megállapodást is aláírva vissza kell küldeni nekik, melyben az örökbefogadni szándékozók megbízzák az Egyesületet az örökbefogadás előkészítésére. A felvételi adatlapon általános információk szerepelnek, Anya, Apa adatai, lakóhely, gyermekkel kapcsolatos elvárások.

 

Fészek Alapítvány

 

A Fészek Alapítvány honlapja: http://www.feszekalapitvany.t-online.hu/

A honlapon található e-mail cím: budai.agnes@feszekalapitvany.t-online.hu

Honlapon található telefonszámok: 280-8208, 30/685-8488

 

A Fészek Alapítvány minden jelentkezőt fogad és regisztrál, akik rendelkeznek hatályos alkalmassági határozattal. Éves költség átalányt kell fizetni nekik. Jelentkezési lapot és Megállapodást kell postázni nekik. Minden év januárban nyilatkozni kell, hogy akarjuk-e továbbra is a regisztrálást és ekkor kell fizetni az esedékes költségátalányt is.

Megvalósult közvetítés esetében is költségtérítésre tartanak igényt.

A gyerek etnikai hovatartozásával kapcsolatban nem fogadnak el kikötéseket, de vissza lehet utasítani a kiajánlott babát és nem befolyásolja a további örökefogadást.  A vér szerinti szülő kérésére közlik a gyerek etnikai hovatartozását. Ők a szabályzatukban leírják, hogy támogatják és javasolják, hogy más örökbefogadással foglalkozó civil szervezetnél is jelentkezzünk.

 

Gólyahír Egyesület

A Gólyahír Egyesület honlapja:  http://www.golyahiregyesulet.hu/index2.php

Náluk jelentkezni 18:00 után a következő telefonszámokon lehet: 23/540-311, 30/251-7120

 

A Gólyahír Egyesülethez Magyarországon élő, magyar állampolgárságú, legfeljebb 42 éves,  házaspárok jelentkezhetnek, akiknek legfeljebb egy gyereke van.

Szólj hozzá!

Címkék: örökbefogadás

A bejegyzés trackback címe:

https://orokbefogadnank.blog.hu/api/trackback/id/tr874720617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása