HTML

Örökbefogadás, örökbefogadnánk

Sziasztok! A blog rólunk szól, illetve az örökbefogadásról. Szeretnénk örökbefogadni egy (két) gyermeket, keressük azokat a kismamákat, akik örökbeadnák ő(ke)t nekünk. És közben leírjuk, hogy mi is az az örökbefogadás:) E-mail elérhetőségünk: orokbefogadunk@gmail.com K+Z.

Friss topikok

Örökbeadás külföldre

2012.08.25. 13:01 Orokbefogadnank

Vannak olyan gyerekek, akiknek Magyarországon nem találnak örökbefogadó családod. Ezek a gyerekek örökbeadhatóak külföldre. Itthon kevesebb eséllyel lehet örökbeadni fogyatékos, beteg gyereket, idősebb gyereket, három vagy ennél több testvért.

A gyerekek külföldre történő örökbeadásával a Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságon foglalkoznak. A nemzetközi örökbefogadásról Hágában 1993. május 29-n írtak alá Egyezményt, ennek alapján nemzetközi örökbefogadásnak minősül minden olyan örökbefogadás, melyet követően a gyermek külföldi lakhelyre kerül, akkor is, ha külföldön élő magyar állampolgárok fogadják örökbe.

 

A magyar hatóságok a külföldi hatóságokkal állnak kapcsolatban, rajtuk keresztül jutnak el az örökbefogadó szülők a gyerekekhez. Az örökbefogadó szülőknek az ismerkedési időt Magyarországon kell eltölteni a gyerekkel, mint ahogy az országon belüli örökbefogadásnál is először a gyerek környezetében ismerkedik a leendő család.

 A külföldre örökbeadandó gyerekeket felkészítik arra, hogy új országban kell beilleszkedniük.

 

A magyar örökbefogadás esetén a már régóta tervezett, de jelenleg nem szabályozott utánkövetés a külföldre örökbeadott gyerekeknél működik.

Szólj hozzá!

Címkék: külföld örökbefogadás

A bejegyzés trackback címe:

https://orokbefogadnank.blog.hu/api/trackback/id/tr144731135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása