HTML

Örökbefogadás, örökbefogadnánk

Sziasztok! A blog rólunk szól, illetve az örökbefogadásról. Szeretnénk örökbefogadni egy (két) gyermeket, keressük azokat a kismamákat, akik örökbeadnák ő(ke)t nekünk. És közben leírjuk, hogy mi is az az örökbefogadás:) E-mail elérhetőségünk: orokbefogadunk@gmail.com K+Z.

Friss topikok

Babamentő program, babamentő inkubátorok

2012.08.18. 09:57 Orokbefogadnank

Örökbeadható az a baba, akit az erre a célra kijelölt inkubátorban helyeztek el, feltéve, hogy hat héten belül nem jelentkeznek érte vérszerinti szülei.

 

Európában elsőként Magyarországon 1996-ban a budapesti Schöpf-Mérei-kórházban tettek ki babamentő inkubátort, azóta az ország különböző kórházainál több ilyen inkubátor lett elhelyezve.

 

A gyerekek kitevése akár öt év szabadságvesztéssel is büntetendő, de az inkubátorok esetében ezt megváltoztatták. 2005 óta az inkubátorba tett gyerek szüleit nem keresik, a babák örökbeadhatóak a hat hét várakozási idő leteltével. (Előtte meg kellett várni a büntető eljárás lezárását)

 

Az inkubátorba tett babák később nem tudják vérszerinti szüleiket megkeresni, hiszen nincs adat róluk a Tegyesznél, mint a hagyományos titkos örökbefogadás esetében. Így a babáról a vérszerinti családban előforduló esetleges betegségeket sem lehet tudni, illetve a gyerek származását sem lehet megállapítani.

 

2011-ben összesen 26 darab inkubátor volt kihelyezve országszerte. Az inkubátorok listája a Tegyesz oldaláról letölthető: http://www.tegyesz.hu/file/Szakmai_informaciok/Babamento_inkubatorok_cimlistaja_2011.pdf

 

Élőben egy inkubátort láttam, a Kistarcsai Flór Ferenc kórházban. Személyes véleményem, hogy az az inkubátor elég rossz helyen van, ha a kismama oda be akarna jutni át kell mennie a bejáraton, aztán a kórház udvarán, be a kórházépületbe és a napközben üzemelő recepció előtt kell a kisbabát az inkubátorba helyezni. Szerintem ez nem a legfélreesőbb hely, de gondolom nem találtak jobb helyet a kórházban.

 

Idén már több esetet is lehetett hallani amikor a babamentő inkubátorokba raktak csecsemőket, a legfrissebb 2012.08.14-i hír a Hirado.hu-ról (http://www.hirado.hu/Hirek/2012/08/14/18/Ujabb_eletet_mentett_a_babamento_inkubator.aspx)

 

"Újszülöttet találtak a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai kórházának babamentő inkubátorában. Az újszülött a Nyári Petra nevet kapta, 2930 gramm, és 50 cm hosszú, nagyjából egy-két hetes. Már leesett köldökcsonkkal került az inkubátorba. A kórház tájékoztatása szerint a baba jól van."

Szólj hozzá!

Címkék: örökbefogadás

A bejegyzés trackback címe:

https://orokbefogadnank.blog.hu/api/trackback/id/tr94718467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása